general-escolaNOva
Demà serem a Barcelona dins el cicle d’espais de diàleg “Arquitectura sense arquitectes / Arquitectes sense arquitectura” que organitza l’Agrupació de Joves Arquitectes de Catalunya. En Jaume Borràs, el nostre president, explicarà el projecte d’auto-construcció del Gegant del Rec, que encara que no ens el deixessin fer, pot servir de pauta per a altres projectes i molts dels seus conceptes de guia pel concurs que s’ha de fer per la construcció definitiva de la nostra escola.

22/09/2016
La construcció de l’espai
Emplaçament: superilla del poblenou. Cantonada ciutat de Granada – Almogàvers
Hora d’inici: 19:00h

L’objectiu de la trobada serà generar el debat al voltant de la figura de l’arquitecte i l’(auto)construcció de l’espai, tenint en compte les noves demandes socials, els nous models de convivència, d’organització i gestió de l’espai i el territori, al voltant de com la legislació regula o desregula aquestes necessitats i la resposta que som capaços de donar-hi.

Participants:

Vanesa Freixa Riba, responsable de l’Escola de Pastors de Catalunya. Llicenciada en Belles Arts. Persona inquieta i [pre-]ocupada en una diversitat molt àmplia de temes que van des de la soberanía alimentària, l’educació, la transformació social, l’impuls cap a les vocacions i la creativitat. Des de l’Escola de Pastors, han impulsat tallers d’autoconstrucció de corrals.

Associació de Mares i Pares de l’escola El Gegant del Rec de Salt, compromesos amb l’escola pública i inclusiva. L’any 2012 van impulsar un projecte per implicar-se directament en la construcció de l’escola dels seus fills: buscar col.laboracions, trobar formes diferents de financiar-se, de construir, de fer una regirada a la crisis i a la mala imatge del municipi…

Jordi Tresserra, fill de paleta i paleta de professió, assegura que viu i treballa sense nivells ni metres, assegurant que es poden arribar a fer moltes coses sense plànols.

Diego Calvo, arquitecte i màster en tecnologia de l’arquitectura, s’ha especialitzat en el disseny, planificació i gestió de costos i direcció de projectes d’oficines i retail. Actualment, es troba en fase de reconversió professional, formant-se com a fuster dins del que actualment es defineix com a moviment makers.

Anna Tantull, arquitecta de formació i escenògrafa per voluntat, des del disseny fins a l’(auto)construcció de l’espai.

https://www.facebook.com/agrupacioajac

http://www.coac.net/ajac/bloc/