El passat dissabte 15 de febrer, mares, pares, avis, nens, familiars i amics del Gegant del Rec vam anar a l’escola per dignificar una mica el pati dels nostres fills. Vam instal·lar l’estructura d’una ombra, penjar unes jardineres fetes amb rodes i enterrar una fila de pneumàtics que serviran de joc i alhora de separador d’espais. Grans i petits vam passar el dia enfeinats amb pics, pales, carretons amb sorra amunt i avall, pintures i pinzells. El pati vessava d’il·lusió i treball col·laboratiu.

Fa vuit anys que ens trobem en barracons, i tot i que hem aconseguit posar les administracions d’acord per a autoconstruïr la nova escola, la signatura del Conveni entre aquestes està en procés des de fa temps (esperem que no s’allargui gaire més), i mentre dura aquesta espera, hi ha coses que necessiten ser ateses, com és el cas del pati de l’escola. Des de l’Ampa i des de la mateixa escola s’ha engegat un procés participatiu per a fer-hi millores.

Ja el curs passat les famílies hi vam plantar alguns arbres, però en els mesos de calor es fa necessari un espai amb ombra. L’estructura instal·lada, d’uns 64m2 requereix d’uns forats de més d’un metre de profunditat per acollir els pals que sostindran la vela, i per la filera de pneumàtics cal una rasa d’uns 20 metres. Des de l’inici de curs s’ha demanat a l’Ajuntament de Salt que hi vingués a fer els forats amb una màquina, però davant la negativa s’ha decidit tirar pel dret. Per sort, entre els familiars i amics de l’escola, hi ha arquitectes tècnics, paletes, fusters, enginyers, jardiners i professionals de tota mena, que han guiat el treball voluntari de les famílies. Moltes gràcies a tots!

I quan posem la vela, caldrà fer-ne la inauguració!!

ombra-patiNo us perdeu el munt de fotos del dia!!