IMG_20150418_WA0001

(Text de presentació)

Benvolgut lector,
Si tens aquest llibre a les mans, deus voler sorprendre els teus amb un àpat especial. L’has encertada! Aquí hi trobaràs receptes úniques … però anem a pams…

Qui som?
Som els pares i mares de l’escola El Gegant del Rec, una escola pública de Salt amb alumnes de famílies provinents de tots els racons del món.

D’on surt el llibre?
Cada primavera organitzem una festa de famílies. Volíem fixar un espai de trobada obert a tota la comunitat educativa, i a tot el poble, que servís per conèixer-nos, crear sentiment de pertinença i passar-ho bé. Després de sis anys celebrant aquesta festa, podem dir que ho hem aconseguit! És una cita anual obligada per a tothom, una activitat lligada a la temàtica central que els infants i mestres treballen a l’escola durant el curs.
En aquesta festa ens trobem un dissabte per compartir tallers i jocs, tots ells proposats i realitzats per pares i mares, obrim les portes de l’escola, i ho arrodonim amb un espectacle musical o teatral relacionat amb l’eix
d’animació escollit. El punt culminant és el dinar que compartim tots junts al pati de l’escola. Cadascú aporta un plat de la seva cultura d’origen, i els disposem en forma de bufet. Un xic més tard comencem l’àpat: menjars de quatre continents al mateix plat… Tots són exquisits! Tothom elabora les seves millors receptes i entre tots les assaborim tot comentant-ne els ingredients, l’elaboració i la presentació. Tot un luxe!

Per què aquest llibre?
Per aprofitar aquesta diversitat i riquesa gastronòmica, ens hem decidit a editar aquest receptari.
Sense ànim de voler representar tota la multiculturalitat present a l’escola, les diferents famílies que han cuinat per l’ocasió, ho han fet fruit de l’afinitat i proximitat amb els que hem treballat en aquest recull. Els qui hem tingut la sort de participar-hi, hem conegut persones fantàstiques, hem après ingredients nous, mots en altres llengües i noves maneres de cuinar.
Amb “Gegant a la cuina” volem expressar que la diversitat de cultures que conflueixen a la nostra escola ens enriqueix a tots: infants i famílies; ens fa més savis, oberts i dialogants; i ens ajuda a trencar recels i estereotips. Sabem que els nostres fills viuran en un Salt més just, perquè estan creixent en un espai heterogeni, en la diversitat, i això els farà persones preparades per valorar a tothom en igualtat.
Volem agrair a totes les famílies que ens han obert les portes de casa seva on hem compartit moments molt especials. Sense la seva generositat no hagués estat possible aquest llibre. Moltes gràcies!!

Tan de bo puguem fer noves edicions, amb altres receptes de les moltes famílies que ens han quedat pendents, i si més no, segur que seguirem cuinant, aprenent i compartint grans moments a la taula del Gegant.


mini-presenta-llibre

Per Sant Jordi a la parada del passeig de Salt. Donatiu col·laboració 6€.